Сръбското министерство на вътрешните работи е събрало доказателства, че президентът Александър

...
Сръбското министерство на вътрешните работи е събрало доказателства, че президентът Александър
Коментари Харесай

Сръбският президент Вучич и семейството му са били подслушвани незаконно

Сръбското министерство на вътрешните работи е събрало доказателства, че президентът Александър Вучич и членове на фамилията му са били подслушвани незаконно. Това съобщи сръбското Министерство на вътрешните работи, представено в днешния щемпел. 

Министерство на вътрешните работи не оповестява имена, само че вестник " Новости " научава, че измежду 50-те разпитвани за подслушване на президента и членове на фамилията му са някогашният държавен секретар на Министерство на вътрешните работи Диана Хъркалович, някогашният шеф на Службата за специфични проверяващи способи към уУравлението на престъпната полиция Деян Миленкович, прочут като Багзи, някогашният шеф на Управлението на престъпната полиция Сречко Лазич и др. 

Според вестника огромното следствие на това кой, по чия заповед и с каква цел е шпионирал президента е към края си и към този момент са събрани доста доказателства, че по отношение на Вучич и членове на фамилията му са били приложени противозаконни " ограничения ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Имената на обвинените са предадени на Прокуратурата за проведената престъпност. Министърът на вътрешните работи Александър Вулин заяви, че е уведомил в детайли президента за досегашните резултати от следствието.  " Новости " научава още, че в следствието е включена и Агенцията за сигурност и информация /БИА/. 

Зам.-председателят на Партията за независимост и правдивост Борко Стефанович прикани по-рано Министерство на вътрешните работи да заяви имената на тези, които са подслушвали нелегално Вучич и членове на фамилията му и значи ли това, че не е имало правосъдно решение за подслушване на лица, обвинени в търговия с опиати, за чиято почтеност президентът приказва непрекъснато, написа вестник " Данас ". 

" С кои почтени хора Вучич е приказвал за футбол и както споделя самият той, е " уловен ", и за какво обществото не чуе запис на тези диалози ", запита Стефанович. Той реагира на известието на Министерство на вътрешните работи, че работната група, основана от вътрешния министър Александър Вулин е открила, че президентът и членове на фамилията му са подслушвани нелегално. 

" Същото твърдеше и президентът, който не е дал отговор на въпроси, които би трябвало да обяснят разговарял ли е той със обвинени в най-тежки закононарушения и надлежно към този момент не може да бъде президент, или законът е нарушен от служителите на реда, прокуратурата и съда ", се споделя в представено известие на Партията за независимост и правдивост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР